Ma a következő szeretetnyelvvel foglalkozunk. ?
 
     GaryChapman amerikai író, házassági tanácsadó, lelkész alkotta meg az 5 szeretetnyelv fogalmát. Szerinte az emberek különbözőképpen fejezik ki szeretetüket, és ez 5 kategóriára osztható. Természetesen mindenkinek van elsődleges szeretetnyelve, de ez nem azt jelenti, hogy a többit figyelmen kívül lehet hagyni. ?
 
Az öt szeretetnyelv a következő: minőségi idő, ajándékozás, szívességek, elismerő szavak, testi érintés.
A harmadik pénteken a Testi érintés kerül terítékre! ???
 
Valószínű sokan tapasztaltátok már, hogy olyan jól esik megérinteni a másikat, megölelni, megveregetni a hátát, így bátorítva őt. Természetesen az is lehet, ezt olvasva azt mondod, hogy jaj nem, én ezt ki nem állhatom. Ez is teljesen rendben van! Azon személyek, akiknek a testi érintés a szeretetnyelve, akkor érzik igazán, hogy szeretve vannak, ha valamilyen formában megérintik őket. A társasjátékok világában több olyan játék is van, ahol egymást megérintve játszanak, ezzel is elősegítve ennek a szeretetnyelvnek a gyakorlását. A társasjáték nagyban segít abban, hogy érzékenyítsük magunkat, illetve az öt különböző formában szeretni tudjuk egymást. DE fontos megemlíteni, hogy ez nem magától jön, és nem lehet mindenre ugyanazt a sablont kezelni. Légy kreatív és használd úgy a társasjátékokat, hogy a szórakozáson túl tanuljatok is belőle tudatosan.
Te tudod, hogy mi az elsődleges szeretetnyelved? ?Tudják rólad a körülötted levők, hogyan tudnak a legjobban szeretni? Szereted a társasjátékokat? ?
Köszönjük, hogy időt szántál az olvasásra. Ha kérdésed van, nyugodtan keress!

245857950_286707439970294_1585764967688544091_n.png

 
 
 
?Az öt szeretetnyelv a következő: minőségi idő, ajándékozás, szívességek, elismerő szavak, testi érintés.
Ma az Ajándékozásé a főszerep! ?
 
Azon személyek, akiknek az ajándékozás a szeretetnyelvük, akkor érzik igazán szeretve magukat, ha valaki megajándékozza őket. Ez a kis gesztus azt fejezi ki számukra, hogy a szeretett személy gondolt rájuk, akkor is, amikor nem voltak együtt. Sok esetben nehézséget okoz az ajándék kiválasztása. Erre megoldás, hogyha megfigyeled, hogy a személy, akit meg akarsz ajándékozni, miket nézeget, mire csillan fel a szeme, mi az, amiről sokáig tud beszélni, esetleg konkrétan ki is mondja, mire van szüksége. Ugyanígy az ajándékozás közé tartozik a társasjáték is, hiszen szinte mindenkinek tud lenni kedvenc társasjátéka, akinek még nincs, az nem megfelelő játékkal játszott eddig. Annyira sokszínű a modern társasjáték paletta, hogy ha ismered a megajándékozott személyt, biztos lehet találni neki való játékot.
 
?Itt fontos megemlítenünk, hogy azt tapasztaljuk, hogy Székelyföldön sok felnőtt azt gondolja, hogy a társasjáték csak gyerekeknek való. Ezt a képet szeretnénk lerombolni! A társasjáték mindenkinek való! Sőt vannak kimondottan olyanok, amiket még gyerekek nem is tudnak játszani.
?Te tudod, hogy mi az elsődleges szeretetnyelved? Tudják rólad a körülötted levők, hogyan tudnak a legjobban szeretni? Szereted a társasjátékokat?
Köszönjük, hogy időt szántál az olvasásra. Ha kérdésed van, nyugodtan keress!  ?
U.i.: Annak a személynek, akinek már rengeteg társasjátéka van, hidd el, még egy elfér a polcán. Ő tuti, hogy a társasjátéknak örvend a legjobban!244967661_404180397880679_2967621563070984650_n.png
 
 
?   Gary Chapman amerikai író, házassági tanácsadó, lelkész alkotta meg az 5 szeretetnyelvet. Szerinte az emberek különbözőképpen fejezik ki szeretetüket, és ez 5 kategóriára osztható. Természetesen mindenkinek van elsődleges szeretetnyelve, de ez nem jelenti azt, hogy a többit figyelmen kívül lehet hagyni.
   
   Az öt szeretetnyelv a következő: minőségi idő, ajándékozás, szívességek, elismerő szavak, testi érintés. ?
?
   Az első nap a Minőségi idővel fogunk foglalkozni!
 
   Azon személyek, akiknek a minőségi idő a szeretetnyelve, akkor érzik igazán, hogy szeretik, ha időt szánunk rájuk, beszélgetünk, teljes valónkkal ráfigyelünk. Természetesen ezt tehetjük többféleképpen is.
❓   És akkor kérdés, hogy jön ide a társasjáték? ?Úgy, hogy ez kimondottan egy olyan kikapcsolódási módszer, amely során tudtok egymásra figyelni, beszélgetni, nevetni, együtt lenni. Igaz ez a baráti kapcsolatokra, családra, házastársakra, gyerekekre, felnőttekre, idősekre, fiatalra, mindenkire. Számos, olyan játék létezik, ami pont ezt tudja elősegíteni.
 
   Legyen itt néhány ajánlás:
Imagine, Dixit, Csak egy, Címke, Hangoló, Igen?, Igen és…
   Ezenkívül, aki épp a stratégiai játékokat szereti, illetve egy időben a minőségi idő a szeretetnyelve, akkor őt azzal lehet jól szeretni, hogy időt szánunk a vele való hosszasabb játékra.
 
?   Te tudod, hogy mi az elsődleges szeretetnyelved?
?   Tudják rólad a körülötted levők, hogyan tudnak a legjobban szeretni?
 
   Köszönjük, hogy időt szántál az olvasásra. Ha kérdésed van, nyugodtan keress! ?
Cslla_posztja.png
 

Gyakran találkozom a következő kérdéssel: Miért ilyen drágák a társasjátékok?

De valóban drágák a társasjátékok? Most ezt a kérdést próbálom körüljárni ebben az írásomban. 

Szóval... Valóban megvan jónéhány társasnak az ára. Általában 50 lej körül kezdődnek és az értékük felmehet 200-300 lejig is, néha még tovább is (például ott van a Homályrév a 700 lej körüli árával). Érthető, ha valaki meglát egy 180 lejes társast és elgondolkodik, hogy ez valóban megéri-e ezt az összeget. Aztán ott vannak a kiegészítők, amelyek néha elérik az alapjáték árát is, sőt még olyan is történik néha, hogy meg is haladják. 

Költséges hobbi a társasjátékozás, főleg, ha az ember havonta bővíti a készletét 2-3 darabbal. De ez nem így van más hobbik esetében is? Ha sízni akarsz, akkor a sífelszerelés (léc, bakancs, sisak, szemüveg, nadrág, dzseki, kesztyű) könnyen meghaladhatja akár az 1500 lejt is. Nem is beszélve a sípályák árairól, ahol egy nap alatt 150-200 lejt könnyedén ott tudsz hagyni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne menjetek sízni (mi is nagyon szeretünk sízni), hanem azt, hogy a legtöbb hobbi pénzbe kerül. És néha elég sok pénzbe. Ehhez képest mondjuk egy Kuruzslók Quedlinburgban a maga 170 lejes árával nem is olyan drága. Főleg ha elosszuk az összeget a játékosok számával és a beletolt partik számával. Ha négyen játszanak vele 15 alkalommal, akkor fejenként 2,83 lej/játékalkalom. Azért így már nem is tűnik olyan drágának. :D 

Tehát elmondhatjuk, hogy viszonyítás kérdése ez az egész. Ha csak az árát nézzük, akkor drága, de ha összehasonlítjuk egy kalandparkban eltöltött nappal vagy egy bowlinozással, akkor már olcsónak tűnik az a fránya, drága társasjáték is.

blog1

Üdvözlünk a tarsasjatek.ro weboldal és webáruház Blog oldalán, ahol az elkövetkezőkben új hírekkel, leírásokkal, véleményekkel szolgálunk majd a társasjátékok nagyszerű világáról.

Ha szeretnéd megvásárolni kedvenc társasjátékod azt megteheted online üzletünkben.

logo04 2

Tisztelettel,

A tarsasjatek.ro | Játszó-tér kft. csapata