Gyakran találkozom a következő kérdéssel: Miért ilyen drágák a társasjátékok?

De valóban drágák a társasjátékok? Most ezt a kérdést próbálom körüljárni ebben az írásomban. 

Szóval... Valóban megvan jónéhány társasnak az ára. Általában 50 lej körül kezdődnek és az értékük felmehet 200-300 lejig is, néha még tovább is (például ott van a Homályrév a 700 lej körüli árával). Érthető, ha valaki meglát egy 180 lejes társast és elgondolkodik, hogy ez valóban megéri-e ezt az összeget. Aztán ott vannak a kiegészítők, amelyek néha elérik az alapjáték árát is, sőt még olyan is történik néha, hogy meg is haladják. 

Költséges hobbi a társasjátékozás, főleg, ha az ember havonta bővíti a készletét 2-3 darabbal. De ez nem így van más hobbik esetében is? Ha sízni akarsz, akkor a sífelszerelés (léc, bakancs, sisak, szemüveg, nadrág, dzseki, kesztyű) könnyen meghaladhatja akár az 1500 lejt is. Nem is beszélve a sípályák árairól, ahol egy nap alatt 150-200 lejt könnyedén ott tudsz hagyni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne menjetek sízni (mi is nagyon szeretünk sízni), hanem azt, hogy a legtöbb hobbi pénzbe kerül. És néha elég sok pénzbe. Ehhez képest mondjuk egy Kuruzslók Quedlinburgban a maga 170 lejes árával nem is olyan drága. Főleg ha elosszuk az összeget a játékosok számával és a beletolt partik számával. Ha négyen játszanak vele 15 alkalommal, akkor fejenként 2,83 lej/játékalkalom. Azért így már nem is tűnik olyan drágának. :D 

Tehát elmondhatjuk, hogy viszonyítás kérdése ez az egész. Ha csak az árát nézzük, akkor drága, de ha összehasonlítjuk egy kalandparkban eltöltött nappal vagy egy bowlinozással, akkor már olcsónak tűnik az a fránya, drága társasjáték is.

blog1