?   Gary Chapman amerikai író, házassági tanácsadó, lelkész alkotta meg az 5 szeretetnyelvet. Szerinte az emberek különbözőképpen fejezik ki szeretetüket, és ez 5 kategóriára osztható. Természetesen mindenkinek van elsődleges szeretetnyelve, de ez nem jelenti azt, hogy a többit figyelmen kívül lehet hagyni.
   
   Az öt szeretetnyelv a következő: minőségi idő, ajándékozás, szívességek, elismerő szavak, testi érintés. ?
?
   Az első nap a Minőségi idővel fogunk foglalkozni!
 
   Azon személyek, akiknek a minőségi idő a szeretetnyelve, akkor érzik igazán, hogy szeretik, ha időt szánunk rájuk, beszélgetünk, teljes valónkkal ráfigyelünk. Természetesen ezt tehetjük többféleképpen is.
❓   És akkor kérdés, hogy jön ide a társasjáték? ?Úgy, hogy ez kimondottan egy olyan kikapcsolódási módszer, amely során tudtok egymásra figyelni, beszélgetni, nevetni, együtt lenni. Igaz ez a baráti kapcsolatokra, családra, házastársakra, gyerekekre, felnőttekre, idősekre, fiatalra, mindenkire. Számos, olyan játék létezik, ami pont ezt tudja elősegíteni.
 
   Legyen itt néhány ajánlás:
Imagine, Dixit, Csak egy, Címke, Hangoló, Igen?, Igen és…
   Ezenkívül, aki épp a stratégiai játékokat szereti, illetve egy időben a minőségi idő a szeretetnyelve, akkor őt azzal lehet jól szeretni, hogy időt szánunk a vele való hosszasabb játékra.
 
?   Te tudod, hogy mi az elsődleges szeretetnyelved?
?   Tudják rólad a körülötted levők, hogyan tudnak a legjobban szeretni?
 
   Köszönjük, hogy időt szántál az olvasásra. Ha kérdésed van, nyugodtan keress! ?
Cslla_posztja.png